
Färsbiffar med mozzarella, gurkyoghurt och broccolibuketter ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 730

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2920 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs (blandfärs) 500.0 gram 33%
Ägg 1.0 styck 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Gul lök 1.0 styck 2%
Mozzarella 125.0 gram 11%
Bladpersilja 1.0 knippe 0%
Salt och peppar 1.0 tsk 0%
Ris 4.0 dl 40%
Broccoli 1.0 huvud 3%
Gurka 0.5 styck 1%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 8%
Tillagning
- Börja med färsbiffarna. Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och finhacka löken. Hacka persiljan.
- Tärna ner mozzarellan i Ŋ cm stora tärningar.
- Blanda köttfärsen med ägg, vatten, finhackad gul lök, den hackade persiljan och
mozzarellan. Smaka av med salt och peppar. - Koka riset enligt pkt instruktion.
- Stek en liten bit av färsblandningen för att se om det är lagom med kryddor.
- Forma färsen till 4 större biffar (eller flera mindre).
- Sätt på en kastrull med vatten och 1 tsk salt till broccolin.
- Bryn biffarna i 2 msk rapsolja i en het panna ca 2 min på varje sida.
- Lägg biffarna i en ugnsfast form och sätt i ugnen ca 10-12 min, eller tills de är
genomstekta. - Skala och kärna ur gurkan. Tärna gurkan i Ŋ cm stora tärningar. Blanda med yoghur
ten och smaka av med salt och peppar. - Skär ner broccolin i buketter och lägg dem i det kokande vattnet. Koka i ca 2- 3 min.
- Servera biffarna med ris, gurkyoghurt och nykokt broccoli
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Färsbiffar med mozzarella, gurkyoghurt och broccolibuketter ¤
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan