Linskroppkakor med brynt smör

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Linskroppkakor med brynt smör

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

500.0 

gram

Vetemjöl

2.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Fyllning:

 

Gröna linser torkade

1.5 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

0.5 

styck

 

Kockskolan:

 

Om linser >

 

 

Så lagas kroppkakor >

 

 

Om kroppkakor, palt >

 

 

Klimp, om degklumpar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 556

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2224 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 7%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 500.0 gram 15%

Vetemjöl 2.5 dl 24%

Ägg 1.0 styck 3%

Salt och peppar 0%

 

Fyllning:

Gröna linser torkade 1.5 dl 16%

Gul lök 1.0 styck 2%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 3%

Smör normalsaltat 100.0 gram 33%

Morot 1.0 styck 2%

Rotselleri 0.5 styck 2%

 

Kockskolan:

Om linser > Äts ej

Så lagas kroppkakor > Äts ej

Om kroppkakor, palt > Äts ej

Klimp, om degklumpar > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och koka potatis. Pressa och låt kallna. Blanda med mjöl och ägg.
  2. Skala och hacka lök. Fräs i olja utan att bränna. Tillsätt linser och vatten. Koka tills linserna är mjuka, 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör bullar av potatissmeten. Platta ut och lägg på lite av linsblandningen. Rulla ihop till bollar.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg ner kroppkakorna. Koka tills de flyter upp.
  5. Skala och tärna morot och rotselleri. Koka färdiga i kroppkakevattnet.
  6. Lägg smör i en kastrull. Sätt på spisen. Låt det stå tills det börjar dofta rostade nötter. Lägg i resten av linsblandningen och rotsakerna i smöret. Servera till kroppkakorna.
  7. Servera med rårörda lingon.

Fler recept inom Kroppkakor, palt

Liknande recept som Linskroppkakor med brynt smör