Varm choklad med apelsin, vanilj och daim

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm choklad med apelsin, vanilj och daim

Lägg till ingredienser

Deciliter: 10

Mjölk

8.0 

dl

Mörk choklad

100.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

Vaniljstång

0.5 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Skal av apelsin

1.0 

styck

Daim konfekt }

1.0 

bit

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 197

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:

Mjölk 8.0 dl 24%

Mörk choklad 100.0 gram 27%

Strösocker 1.0 msk 3%

Vaniljstång 0.5 styck 0%

Vispgrädde 2.0 dl 37%

Skal av apelsin 1.0 styck 1%

Daim konfekt } 1.0 bit 8%

Tillagning (15 min )

  1. Hacka choklad. Vispa grädde lätt. Krossa daim eller använd daimkulor.
  2. Koka upp mjölk med vanilj och socker. Riv i apelsinskal. Rör ner chokladen tills den smälter. Fiska upp vaniljstången.
  3. Häll chokladmjölken i en kopp. Skeda över grädde. Strö över daim och drick.

Fler recept inom Frukostdryck

Liknande recept som Varm choklad med apelsin, vanilj och daim