Köttfärslimpa med het fyllning

Köttfärslimpa med het fyllning

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Köttfärs, helst nötfärs

500.0 

gram

Ströbröd

0.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Peppar till smaksättning

 

 

Vatten

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

 

fyllning:

 

 

 

Paprika röd

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Philadelphiaost light }

100.0 

gram

 

pensling:

 

 

 

Olivolja

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1447 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 239 gram)

Ingredienser

Visa:

Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 63%

Ströbröd 0.5 dl 8%

Salt 1.0 tsk 0%

Peppar till smaksättning 0%

Vatten 1.5 dl 0%

Ägg 1.0 styck 4%

 

fyllning: 

Paprika röd 1.0 styck 3%

Gul lök 1.0 styck 4%

Chilifrukt röd 1.0 styck 1%

Philadelphiaost light } 100.0 gram 11%

 

pensling: 

Olivolja 1.0 msk 8%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt det svälla i ca 10-12 minuter.
  2. Blanda i köttfärsen och äggen. Forma färsen (gärna i en trång form) till en längd och gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
  3. För ihop färsen över fyllningen och pensla limpan.
  4. Stek mitt i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter (150 grader i varmluftsugn).
  5. Servera färsen med kokt potatis, klyftpotatis eller pasta och en grönsallad.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärslimpa med het fyllning