
Köttfärslimpa med het fyllning
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 362

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1447 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Köttfärs, helst nötfärs 500.0 gram 63%
Ströbröd 0.5 dl 8%
Salt 1.0 tsk 0%
Vatten 1.5 dl 0%
Ägg 1.0 styck 4%
fyllning:
Paprika röd 1.0 styck 3%
Gul lök 1.0 styck 4%
Chilifrukt röd 1.0 styck 1%
Philadelphiaost light } 100.0 gram 11%
pensling:
Olivolja 1.0 msk 8%
Skapat av: vinca
Tillagning
- Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar. Låt det svälla i ca 10-12 minuter.
- Blanda i köttfärsen och äggen. Forma färsen (gärna i en trång form) till en längd och gör en fördjupning i mitten för fyllningen.
- För ihop färsen över fyllningen och pensla limpan.
- Stek mitt i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter (150 grader i varmluftsugn).
- Servera färsen med kokt potatis, klyftpotatis eller pasta och en grönsallad.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärslimpa med het fyllning
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan