Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Havregryn

1.0 

dl

Yoghurt naturell 3%

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Frukt eller bär

2.0 

dl

Müsli }

 

 

Nötter och frön

 

 

 

Kockskolan:

 

Om gröt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 313

GBR (GI) / port: 3

Recept: 313 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 351 gram)

Ingredienser

Visa:

Havregryn 1.0 dl 41%

Yoghurt naturell 3% 2.0 dl 39%

 

Tillbehör:

Frukt eller bär 2.0 dl 17%

Müsli } 0%

Nötter och frön 0%

 

Kockskolan:

Om gröt > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. På kvällen före blandas yoghurt med havregryn i en tallrik eller i en liten skål. Ställ i kylskåpet.
  2. Toppa dagen därpå med frukt, bär, nötter, müsli enligt eget önskemål. Söta till exempel med lite honung.

Kockens kommentar

Davosgröt är havregryn som blandats med yoghurt som fått stå kallt över natt. Man kan blanda och smaksätta lite som man vill. Det finns många varianter. En enkel, mättande och god gröt som inte behöver kokas. Davosgröt är längdåkaren Ida Ingemarsdotters favoritgröt när hon är i Alperna. Förmodligen är namnet hämtat från den schweiziska skidorten Davos. Läs mer > Om gröt.

Fler recept inom Gröt, välling

Liknande recept som Davosgröt