Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 2%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ananas färsk 0.5 styck 10%
Honungsmelon 0.5 styck 5%
Galiamelon 1.0 styck 6%
Kiwi 2.0 styck 7%
Kondenserad mjölk sockrad 2.0 dl 71%
Kockskolan:
Om meloner > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Lägg i oöppnad burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Koka upp och låt sedan koka i 3 timmar. Se till att burken hela tiden täcks av vatten. Du har nu gjort en dulce de leche ("mjölkkaramell").
- Skär frukten i grova bitar. Trä dem på spett.
- Öppna burken och använd innehållet som dippsås.
Kockens kommentar
Dulce de leche (spa. söt mjölk) är i Sydamerika mjölk och socker som kokas ihop på svag värme i flera timmar, i praktiken detsamma som kondenserad söt mjölk (läs mer > klicka på ingrediens Kondenserad mjölk). Varan kan användas som dipsås, som topping av bakverk, eller som marmelad.Alternativ
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Fruktspett med dulce de leche
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan