Fruktspett med dulce de leche

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fruktspett med dulce de leche

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ananas färsk

0.5 

styck

Honungsmelon

0.5 

styck

Galiamelon

1.0 

styck

Kiwi

2.0 

styck

Kondenserad mjölk sockrad

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om meloner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 2%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Ananas färsk 0.5 styck 10%

Honungsmelon 0.5 styck 5%

Galiamelon 1.0 styck 6%

Kiwi 2.0 styck 7%

Kondenserad mjölk sockrad 2.0 dl 71%

 

Kockskolan:

Om meloner > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg i oöppnad burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten. Koka upp och låt sedan koka i 3 timmar. Se till att burken hela tiden täcks av vatten. Du har nu gjort en dulce de leche ("mjölkkaramell").
  2. Skär frukten i grova bitar. Trä dem på spett.
  3. Öppna burken och använd innehållet som dippsås.

Kockens kommentar

Dulce de leche (spa. söt mjölk) är i Sydamerika mjölk och socker som kokas ihop på svag värme i flera timmar, i praktiken detsamma som kondenserad söt mjölk (läs mer > klicka på ingrediens Kondenserad mjölk). Varan kan användas som dipsås, som topping av bakverk, eller som marmelad.

Alternativ

Grillade fruktspett

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Fruktspett med dulce de leche