Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 20%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Salami 400.0 gram 33%
Soltorkade tomater 140.0 gram 5%
Mozzarella 250.0 gram 15%
Smördeg färsk färdig 2.0 förp. 46%
Tillbehör:
Blandsallat 400.0 gram 1%
Dressing? 0%
Kockskolan:
Om piroger > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Lättina frysta plattor, de är kylskåpskalla innan beredning.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Låt oljan på tomaterna rinna av. Strimla salami och soltorkade tomater. Skär mozzarella i stänger.
- Smördeg: Rulla ut smördeg. Skär i kvadrater cirka 10 x 10 cm. Fördela fyllning i mitten på varje kvadrat. Vik ihop till en trekant. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
- Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
- Servera med en ordentlig sallad med dressing.
Kockens kommentar
Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak (läs mer > Så lagas piroger). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Piroger
Liknande recept som Smördegspiroger med mozzarella och salami
-
Piroger med jäsdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med pajdeg - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Cornish pasty - piroger från Cornwall
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rågpiroger - grundrecept
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Karelska piroger, finska rågpiroger
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatispiroger - grundrecept
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pierogi, kokta polska piroger
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med filodeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fraspirog med smördeg - grundrecept
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piroger med spenat och feta
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan