Smördegspiroger med mozzarella och salami

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smördegspiroger med mozzarella och salami

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Salami

400.0 

gram

Soltorkade tomater

140.0 

gram

Mozzarella

250.0 

gram

Smördeg färsk färdig

2.0 

förp.

 

Tillbehör:

 

Blandsallat

400.0 

gram

Dressing?

 

 

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 1076

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 20%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 408 gram)

Ingredienser

Visa:

Salami 400.0 gram 33%

Soltorkade tomater 140.0 gram 5%

Mozzarella 250.0 gram 15%

Smördeg färsk färdig 2.0 förp. 46%

 

Tillbehör:

Blandsallat 400.0 gram 1%

Dressing? 0%

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Lättina frysta plattor, de är kylskåpskalla innan beredning.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Låt oljan på tomaterna rinna av. Strimla salami och soltorkade tomater. Skär mozzarella i stänger.
  4. Smördeg: Rulla ut smördeg. Skär i kvadrater cirka 10 x 10 cm. Fördela fyllning i mitten på varje kvadrat. Vik ihop till en trekant. Tryck ihop kanterna med piggarna på en gaffel. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
  5. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Servera med en ordentlig sallad med dressing.

Kockens kommentar

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak (läs mer > Så lagas piroger). Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Grundrecept fraspiroger med smördeg

Blixtsmördeg

Fler recept inom Piroger

Liknande recept som Smördegspiroger med mozzarella och salami