Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 500.0 gram 5%
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Grädde 2.0 dl 30%
Creme fraiche 0.5 dl 7%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Ljust matbröd 8.0 skivor 44%
Skinka mager rökt 12.0 skivor 6%
Mâchesallad 0%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och tärna rotselleri. Skala vitlök. Tärna äpple fint. Koka selleri och vitlök i grädde tills sellerin är mjuk, cirka 10 minuter.
- Fräs äppeltärningar i smör på låg värme tills mjuka.
- Ta kastrullen från plattan. Tillsätt crème fraiche. Mixa slätt med en stavmixer. Blanda ner äppeltärningar. Pressa i citron. Salta och peppra.
- Lägg skinka på brödskivor. En rejäl klick sellerikräm på. Garnera med sallad. Sist en brödskiva överst.
Kockens kommentar
Om mackan ska ätas till lunch utöka gärna med frukt och/eller yoghurt.
Fler recept inom Matlåda
Liknande recept som Skinksmörgås med äpple- och selleriröra
-
Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ugnsbakad falukorv med senapssås och tomatsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mozzarella- och tomatfylld kycklingfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ciabatta med kyckling- och cashewröra
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lökpaj
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Italiensk tomat- och zucchinipaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Spenatlasagne
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan