Potatissallad till grillad korv

Potatissallad till grillad korv

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

800.0 

gram

Majonnäs lätt

1.0 

dl

Gräddfil

1.0 

dl

Tubkaviar lätt

6.0 

msk

Tomatketchup

2.0 

msk

Ättiksgurka finhackad

1.0 

dl

Rödlök hackad

1.0 

dl

Purjolök strimlad

1.0 

dl

Äpple syrligt

1.0 

styck

Ägg hårdkokta

2.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 367

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1468 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 334 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 800.0 gram 37%

Majonnäs lätt 1.0 dl 21%

Gräddfil 1.0 dl 9%

Tubkaviar lätt 6.0 msk 13%

Tomatketchup 2.0 msk 2%

Ättiksgurka finhackad 1.0 dl 2%

Rödlök hackad 1.0 dl 2%

Purjolök strimlad 1.0 dl 1%

Äpple syrligt 1.0 styck 3%

Ägg hårdkokta 2.0 styck 10%

Skapat av: vinca

Tillagning

  1. Koka potatis och låt den kallna. Skär i tärningar och lägg åt sidan.
  2. Koka äggen och låt dem kallna. Hacka sedan smått (läggs ovanpå salladen).
  3. Blanda ihop majonnäs, gräddfil, kaviar och ketchup för sig i en skål. Ställ åt sidan.
  4. Finstrimla ättiksgurka och häll i 1-2 msk gurklag.
    Finhacka rödlöken, finstrimla purjolök och riv äpplet.
  5. Blanda allt och vänd försiktigt ner potatistärningarna. Strö ägg ovanpå.

Kockens kommentar

Ett flitigt använt 70-tals recept ur egen samling. Salladen är särskilt god till grillad korv av alla sorter, men passar bra till annat grillat eller stekt, t.ex kassler.

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Potatissallad till grillad korv