
Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2358 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 500.0 gram 39%
Ägg 1.0 styck 3%
Grädde 0.5 dl 8%
Bladpersilja hackad 0.5 dl 0%
Äppelzatziki
Äpple utan skal 2.0 styck 5%
Yoghurt turkisk 2.0 dl 10%
Bulgursallad
Bulgur gryn 2.0 dl 24%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Gurka 0.2 styck 1%
Oliver svarta avrunna 100.0 gram 6%
Kockskolan:
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar. Trä upp på spett. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Skär bort kärnhuset på äpple. Tärna i mindre bitar. Tärna gurka.
- Lägg bulgurn i en bunke. Tillsätt äpple, gurka och oliver. Blanda om. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort kärnhus på äpplen. Riv grovt. Häll yoghurt i en skål. Rör ner äpplena. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
GBR 8 = medel. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.
Fler recept inom Färsrätt i ugn
Liknande recept som Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤
-
Klassisk köttfärslimpa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kålpudding, klassisk svensk husmanskost
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Cottage pie, engelsk nötfärspaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Shepherds pie - Fåraherdens paj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grekisk moussaka, auberginegratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Frittata med färs och paprika
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kålpudding med ris och rårörda lingon
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kåldolmar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kålruletter, norska kåldolmar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pastejig köttfärslimpa med svamp
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan