Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤

Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

500.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Grädde

0.5 

dl

Bladpersilja hackad

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Äppelzatziki

 

 

 

Äpple utan skal

2.0 

styck

Yoghurt turkisk

2.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Bulgursallad

 

 

 

Bulgur gryn

2.0 

dl

Äpple utan skal

1.0 

styck

Gurka

0.2 

styck

Oliver svarta avrunna

100.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2358 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 331 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 500.0 gram 39%

Ägg 1.0 styck 3%

Grädde 0.5 dl 8%

Bladpersilja hackad 0.5 dl 0%

Salt och peppar 0%

 

Äppelzatziki 

Äpple utan skal 2.0 styck 5%

Yoghurt turkisk 2.0 dl 10%

Salt och peppar 0%

 

Bulgursallad 

Bulgur gryn 2.0 dl 24%

Äpple utan skal 1.0 styck 3%

Gurka 0.2 styck 1%

Oliver svarta avrunna 100.0 gram 6%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

Kock:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar. Trä upp på spett. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Skär bort kärnhuset på äpple. Tärna i mindre bitar. Tärna gurka.
  3. Lägg bulgurn i en bunke. Tillsätt äpple, gurka och oliver. Blanda om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort kärnhus på äpplen. Riv grovt. Häll yoghurt i en skål. Rör ner äpplena. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

GBR 8 = medel. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Fler recept inom Färsrätt i ugn

Liknande recept som Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤