
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 233

Kcal / portion: 348

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1392 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
5-minuterssill (ABBA) } 1.0 förp. 29%
Creme fraiche 1.5 dl 35%
Senap skånsk 3.0 msk 6%
Dijonsenap ¤ 1.5 msk 2%
Majonnäs äkta 3.0 msk 22%
Apelsinjuice 2.0 msk 1%
Skal av apelsin 1.0 styck 1%
Gul lök 0.5 styck 2%
Honung flytande 2.0 tsk 3%
Kock: Tom Sjöstedt
Uppdragsgivare: Abba
Tillagning (10 min )
- Pressa apelsin och riv skal. Skala och hacka lök. Skär sillen i bitar.
- Blanda ingredienserna till såsen. Häll över sillen. Blanda ner försiktigt så att du inte förstör sillbitarna.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *