Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 522

Kcal / portion: 1957

GBR (GI) / port: 76
Recept: 1957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 26%
Kolhydrater: 65%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Mörk choklad 300.0 gram 82%
Rispuffar, rice krispies 5.0 dl 15%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Bryt ner choklad i en skål eller kastrull. Smält chokladen i vattenbad (i en större kastrull till hälften fylld med vatten).
- Blanda med rispuffar tills riset är täckt av choklad. Bred ut smeten på smörpapper. Låt stelna i kylen.
- Skär eller bryt upp i godisstora bitar.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Rischoklad
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan