Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 604

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2114 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 45%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kokosfett rent 100.0 gram 42%
Mörk choklad 200.0 gram 51%
Russin 0.5 dl 4%
Rispuffar, rice krispies 1.0 dl 3%
Ischokladformar 30.0 styck Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Lägg cocosfett och choklad i en bunke som sedan sätts i en kastrull med kokande vatten.
- Rör till homogen massa. Rör i russin och ris. Fyll i formar.
Kockens kommentar
Ischoklad kan kännas ganska fett men blanda ut med lite prylar så får du i dig ytterligare några fler.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Ischoklad med russin och puffat ris
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan