Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 1351

GBR (GI) / port: 45
Recept: 5405 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 13%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grädde 5.0 dl 33%
Kakaopulver 3.0 msk 1%
Sirap 4.0 dl 33%
Strösocker 4.5 dl 32%
Kanelstång 1.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i cirka 40 minuter. Har du digital termometer ska det stå 124°C, annars gör ett kulprov.
- Häll upp i form klädd med bakplåtspapper. Glöm inte bort att ta ur kanelstången men akta, det är varmt.
- Ställ svalt. Skär eller klipp bitar och slå in i smörpapper.
Kockens kommentar
Kulprov: Droppa lite av smeten i ett glas vatten. Om det går lätt att forma till en kula mellan fingrarna är kolan klar.
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Chokladkola med kanel
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan