Blomkål- och broccolisoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blomkål- och broccolisoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Broccoli

2.0 

stjälkar

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Vatten

1.5 

liter

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Grädde

4.0 

dl

Rapsolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2016 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 697 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 10%

Broccoli 2.0 stjälkar 2%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Vatten 1.5 liter 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%

Grädde 4.0 dl 71%

Rapsolja 2.0 msk 11%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Ansa ock skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.

  2. Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.

  3. Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.

  4. Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Att ta med sig en soppa som matlåda kan verka svårt men det går bra att använda en termos. En annan metod är att frysa lådan och ta med sig. Lätt att värma upp sedan.

Ta gärna en ostmacka eller frukt till.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Blomkål- och broccolisoppa