Bakad kardemummayoghurt med äpple

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bakad kardemummayoghurt med äpple

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kondenserad mjölk sockrad

1.5 

dl

Yoghurt grekisk

3.0 

dl

Kardemumma mald

0.5 

tsk

 

Garnering:

 

Äpple fast sort

1.0 

styck

Honung

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1397 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 171 gram)

Ingredienser

Visa:

Kondenserad mjölk sockrad 1.5 dl 49%

Yoghurt grekisk 3.0 dl 26%

Kardemumma mald 0.5 tsk 0%

 

Garnering:

Äpple fast sort 1.0 styck 4%

Honung 2.0 msk 10%

Smör normalsaltat 1.0 msk 7%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.
  3. Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och sätt in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
  4. Garnering: Dela äpplen i 4 delar. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.
  5. Servera ljummet äpple med eller på den kalla puddingen.

Kockens kommentar

Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Bakad kardemummayoghurt med äpple