Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 204

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 9%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kondenserad mjölk sockrad 1.5 dl 49%
Yoghurt grekisk 3.0 dl 26%
Kardemumma mald 0.5 tsk 0%
Garnering:
Äpple fast sort 1.0 styck 4%
Honung 2.0 msk 10%
Smör normalsaltat 1.0 msk 7%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 125°C.
- Vispa ihop kondenserad mjölk, yoghurt och kardemumma. Häll smeten i portionsformar.
- Koka upp vatten och häll i en ugnsfast form. Ställ i portionsformarna och sätt in i ugn. Baka tills den känns fast, cirka 20 minuter. Tag ut och låt svalna.
- Garnering: Dela äpplen i 4 delar. Smält smör i en stekpanna. Lägg i äpplet, och honungen. Låt äpplet karamelliseras lite. Tag upp och lägg åt sidan.
- Servera ljummet äpple med eller på den kalla puddingen.
Kockens kommentar
Magnus: Ugnsbakad yoghurt är en indisk dessert som heter payodhi jag gjorde första gången på ett indiskt gästspel jag var med på, den var dögod.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Bakad kardemummayoghurt med äpple
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan