
Smörstekta strömmingsflundror med Arimas dillmajonnäs (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2713 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 10.0 styck 12%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Majonnäs äkta 2.0 dl 50%
Creme fraiche 1.0 dl 12%
Grädde 1.0 dl 13%
Dill finhackad 3.5 msk 0%
Tillvalsförslag
Morötter 4.0 styck 5%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Kock: Dahlqvist & Arimas
Tillagning
- Lägg ihop strömmingsflundror med skinnsidan utåt. Värm smör i stekpanna till gyllene. Stek strömmingen gyllene. Vänd bara en gång så att skinnet inte släpper.
- Vispa grädde. Sedan crème fraiche. Vind ihop med majonnäs och dill. Salta och peppra.
- Servera gärna med rivna morötter.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill
Liknande recept som Smörstekta strömmingsflundror med Arimas dillmajonnäs (LCHF-recept)
-
Enkelpanerad strömming helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sotare i panna, klassisk husmanskost
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rosanders gräddmarinerade strömming
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsstekt strömming med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapspanerad stekt strömmingsflundra med gräddfilspotatis
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dill- och kaviarfylld strömming
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Senapspanerad stekt strömming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fyllda strömmingsflundror
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad makrill med potatis och sparris
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan