Lägg till ingredienser

Antal rutor: 8

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

2.5 

dl

 

Fyllning:

 

Äpple helst rött

1.5 

styck

Kanel

3.0 

msk

Strösocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Så bakas sockerkaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2481 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 19%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 85 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 150.0 gram 44%

Strösocker 1.5 dl 23%

Ägg 1.0 styck 3%

Vetemjöl 2.5 dl 21%

 

Fyllning:

Äpple helst rött 1.5 styck 3%

Kanel 3.0 msk 1%

Strösocker 2.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Så bakas sockerkaka > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och rör ihop. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en ugnsfast, fyrkantig form.
  4. Kärna ur och skiva äpplen tunt. Fördela äppelskivorna på degen. Strö över kanel och socker.
  5. Grädda i ugnen cirka 35 minuter.
  6. Skär upp i rutor och servera kalla. Eller servera rutorna varma med glass.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Äppelrutor