Indisk kycklinggryta med ris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Indisk kycklinggryta med ris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Ingefära

6.0 

cm

Chilifrukt grön

2.0 

styck

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Yoghurt grekisk

0.5 

dl

Tomatpuré konserv

3.0 

msk

Kardemumma grovmald

1.0 

tsk

Spiskummin mald

2.0 

tsk

Kryddnejlika

1.0 

tsk

Curry ¤

3.0 

tsk

Koriander färsk

1.0 

kruka

Solrosolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 11

Recept: 3278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 483 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 29%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Ingefära 6.0 cm 1%

Chilifrukt grön 2.0 styck 0%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 21%

Yoghurt grekisk 0.5 dl 2%

Tomatpuré konserv 3.0 msk 1%

Kardemumma grovmald 1.0 tsk 0%

Spiskummin mald 2.0 tsk 1%

Kryddnejlika 1.0 tsk 0%

Curry ¤ 3.0 tsk 0%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Solrosolja 2.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

 

Ris 3.0 dl 27%

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Halvera chili, skrapa ut kärnorna och skiva tunt. Tärna kyckling.

  2. Koka ris enligt anvisning på paketet.

  3. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili på medelvärme. Tillsätt kyckling, kardemumma, spiskummin, nejlikor och curry. Stek tills det har fått färg.

  4. Tillsätt kokosmjölk och yoghurt. Koka cirka 15 minuter.

  5. Hacka koriander. Tillsätt i grytan. Salta och peppra. Lägg upp och servera med ris.

Kockens kommentar

Det finns olika sorters curry att köpa. Vi har valt och rekommenderar en starkare sort, tex. madras.

Fler recept inom Matlåda

Liknande recept som Indisk kycklinggryta med ris