Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 721

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2883 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 400.0 gram 25%
Ströbröd 0.5 dl 4%
Grädde 2.0 dl 25%
Ägg 2.0 styck 4%
Skogschampinjoner 200.0 gram 2%
Tamarisoja } 2.0 msk 1%
Olivolja 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Potatis kokt 0.8 kilo 23%
Grön minisparris 100.0 gram 1%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Låt svalna.
- Blanda ströbröd med grädde och låt svälla några minuter i en bunke.
- Mixa champinjoner i en matmixer.
- Tillsätt färs, champinjoner, soja, salt och peppar i bunken och blanda väl.
- Forma till plattrunda biffar.
- Skär potatisen i mindre bitar och stek den knaprig i smör.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek burgarna cirka 4 minuter på var sida.
- Stek sparris hastigt i smör.
Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar
Liknande recept som Champinjon- och färsbiff med minisparris
-
Biff ā la Lindström, originalet
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff ā la Lindström, ā la Petter
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvjärpe original
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Persiljejärpar med svampsås
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pannbiff med lök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gammaldags pannbiff
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Svensson med honungssenap och tomatsalsa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Medisterkaker, norska fläskfärsbiffar
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläsksiljejärpar med karotter och gräddsås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Corned Beef Hash - potatismos med kött
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan