Smarrig citronpaj med jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Smarrig citronpaj med jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör rumsvarmt

150.0 

gram

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Ägg

6.0 

styck

Florsocker

4.0 

dl

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

Smör normalsaltat

150.0 

gram

 

Garnering:

 

Jordgubbar

0.5 

liter

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 330

Kcal / portion: 446

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4464 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 14%

Strösocker 2.0 msk 3%

Smör rumsvarmt 150.0 gram 24%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Ägg 6.0 styck 8%

Florsocker 4.0 dl 22%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 2%

Smör normalsaltat 150.0 gram 24%

 

Garnering:

Jordgubbar 0.5 liter 2%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Tillaga pajdeg, se recept > Pâte sucrée, söt pajdeg. Låt degen vila övertäckt i kyl helst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Kavla ut degen och täck botten i en pajform. Eller tryck ut degen i formens botten. Grädda cirka 15 minuter.
  4. Smält smör och låt svalna något.
  5. Vispa ägg. Sikta i florsocker. Tillsätt smör, juice och rivet skal från citron. Rör om. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda cirka 20 minuter.
  6. Garnera med jordgubbar.

Kockens kommentar

Man måste inte använda söt pajdeg till efterrättspajer, utan en osötad pajdeg passar ofta väl till pajer söta pajer. I detta fall har vi använt en matpajsdeg med endast en gnutta socker inblandat.

Pajdegsalternativ

Pâte sucrée, söt pajdeg

Söt svensk pajdeg

Osötad pajdeg

Proffsets osötade pajdeg

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Smarrig citronpaj med jordgubbar