Rostad blomkålssoppa

Rostad blomkålssoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Schalottenlök

4.0 

styck

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Svampfond konc. }

2.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Mjölk

6.0 

dl

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Rapsolja kallpressad

2.0 

msk

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Spiskummin mald

4.0 

tsk

Sesamfrön

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 328

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1312 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 15%

Schalottenlök 4.0 styck 6%

Vitlök torkad 4.0 klyftor 3%

Svampfond konc. } 2.0 msk 1%

Vatten 6.0 dl 0%

Mjölk 6.0 dl 27%

Rapsolja neutral 2.0 msk 18%

Rapsolja kallpressad 2.0 msk 17%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Spiskummin mald 4.0 tsk 3%

Sesamfrön 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Kock: Kocklandslaget

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (25 min )

  1. Bryt blomkålshuvud i mindre delar. Grovhacka schalottenlök. Tillsätt fond i vatten och rör ut till buljong.

  2. Hetta upp stekkastrull och rosta sesamfrön hastigt till gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.

  3. Lägg i blomkål, lök och vitlök i kastrullen och rosta någon minut. Tillsätt olja och slå sedan på buljong och låt sjuda tills allt är mjukt, cirka 10 minuter.

  4. Häll i mjölk och mixa försiktigt allt slätt med stavmixer. Smaka av med vinäger, spiskummin, salt och peppar. Rör om och garnera med sesamfrön vid servering.

Kockens kommentar

Soppan kan även serveras kyld och då kan med fördel några matskedar naturell yoghurt blandas med.

Serveras förslagsvis med en god sallad och fullkornsbröd.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Rostad blomkålssoppa