Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- & dragonyoghurt

Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- & dragonyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Laxfilé

700.0 

gram

Dragon färskhackad

1.0 

msk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Rapsolja

1.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Citronskal

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Honung

1.0 

tsk

Rapsolja nötig

0.5 

dl

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

st stora

Potatis

400.0 

gram

Timjan torkad

1.0 

msk

Rapsolja

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Sås:

 

Gurka

0.3 

styck

Matlagningsyoghurt

0.5 

dl

Dragon torkad

1.0 

tsk

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2611 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 391 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 700.0 gram 49%

Dragon färskhackad 1.0 msk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Rapsolja 1.0 msk 4%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Citronskal 1.0 styck 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Honung 1.0 tsk 1%

Rapsolja nötig 0.5 dl 14%

Morot 2.0 styck 3%

Palsternacka 2.0 st stora 6%

Potatis 400.0 gram 10%

Timjan torkad 1.0 msk 0%

Rapsolja 2.0 msk 9%

Salt 0%

 

Sås:

Gurka 0.3 styck 1%

Matlagningsyoghurt 0.5 dl 2%

Dragon torkad 1.0 tsk 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Kock: Svensk Raps

Uppdragsgivare: Svensk Raps

Tillagning (40 min )

  1. Riv och vattna ur gurka. Riv citronskal.

  2. Lax: Sätt ugnen på 120°C. Salta lax och strö på ett jämt lager av dragon och paprika. Lägg i smord ugnsfast form och baka i ugnen cirka 10 minuter eller till en innertemperatur på 45°C.


  3. Citronett: Höj ugnen till 200°C. Blanda ihop citronskal, citronjuice, honung och rapsolja samt smaka av med salt.

  4. Dela rotfrukter i grova bitar. Lägg rotfrukterna i oljad långpanna. Strö på salt och torkad timjan. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Häll på citronetten precis vid servering.

  5. Gurk- & dragonyoghurt: Blanda ihop ingredienserna till en röra. Salta och peppra. Servera till laxen.

Fler recept inom Kocklandslaget ta bort

Liknande recept som Dragonkryddad lax med rostade rotfrukter i citronett samt gurk- & dragonyoghurt