Paulines nässelcake

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Paulines nässelcake

Lägg till ingredienser

Bitar (10/tårta): 10

Digestivekex choklad

12.0 

styck

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Philadelphia naturell }

800.0 

gram

Parmesan nyriven

100.0 

gram

Vetemjöl

2.0 

msk

Citronskal

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Ägg

4.0 

styck

Nässlor förvällda

2.0 

dl

Springform 22-26 cm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 263

Kcal / portion: 411

GBR (GI) / port: 1

Recept: 4106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 156 gram)

Ingredienser

Visa:

Digestivekex choklad 12.0 styck 22%

Smör normalsaltat 75.0 gram 13%

Philadelphia naturell } 800.0 gram 46%

Parmesan nyriven 100.0 gram 9%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Citronskal 2.0 styck 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Ägg 4.0 styck 6%

Nässlor förvällda 2.0 dl 1%

Springform 22-26 cm > %

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smör. Blanda kex och smör i en mat­beredare och mixa. Tryck ut degen i botten på en bakplåtspappersklädd springform. Ställ in i kylen.
  3. Mixa nässlor. Rör ihop philadelphiaost, parmesan och nässlor. Blanda i mjöl, citronskal och salt. Rör till en slät smet.
  4. Tillsätt ett ägg i taget. Rör hela tiden ordentligt.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.
  6. Fyllningen kommer att vara lös men stelnar när den kallnar.

Kockens kommentar

Det finns tre slags socker­kaksdeg - klassisk (fr. Génoise), vanlig och "tvättsvampsdeg" (eng. sponge dough). Se recept via länkar nedan. Läs mer > Om sockerkaka.

Alternativ

Vanlig sockerkaka

Genoise, klassisk sockerkaka

Sponge cake

Fler recept inom Mjuka sockerkakor

Liknande recept som Paulines nässelcake