Matiga nässelmuffins

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Matiga nässelmuffins

Lägg till ingredienser

Stora muffins: 10

Nässlor förvällda

3.0 

dl

Vetemjöl

9.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

6.0 

tsk

Smör rumsvarmt

250.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

5.0 

dl

Muffinsformar (papper)

 

 

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 12

Recept: 4489 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 29%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 165 gram)

Ingredienser

Visa:

Nässlor förvällda 3.0 dl 2%

Vetemjöl 9.0 dl 42%

Strösocker 0.5 dl 4%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 6.0 tsk 1%

Smör rumsvarmt 250.0 gram 40%

Ägg 2.0 styck 3%

Mjölk 5.0 dl 7%

Muffinsformar (papper) Äts ej

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Smet: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör. Ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg i en annan bunke. Tillsätt mjölk och nässlor.
  4. Blanda försiktigt äggblandningen med de torra ingredienserna.
  5. Häll smeten upp till kanten på muffinsformar.
  6. Grädda i 25-30 minuter.
  7. Serveras varma med smör och passar utmärkt på buffébordet.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Matiga nässelmuffins