Quinoasallad med ägg och avokado

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quinoasallad med ägg och avokado

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Quinoafrön torkade

2.0 

dl

Jungfrusallat (blandsallat)

50.0 

gram

Rödlök

1.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chenin Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 442

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1768 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 293 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoafrön torkade 2.0 dl 33%

Jungfrusallat (blandsallat) 50.0 gram 1%

Rödlök 1.0 styck 4%

Avokado 2.0 styck 24%

Ägg 4.0 styck 14%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Olivolja 0.5 dl 21%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackning. Låt svalna.
  2. Koka ägg i 5 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.
  3. Skala och skiva rödlök. Kärna ur, skala och skiva avokado.
  4. Blanda quinoa, jungfrusallad, rödlök och avokado.
  5. Halvera äggen och lägg på salladen.
  6. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Passar även som lättare ensamrätt. Tre- eller fyrdubbla i så fall portionsmängden.

Fler recept inom Matiga grönsallader

Liknande recept som Quinoasallad med ägg och avokado