Tofusallad med quinoa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tofusallad med quinoa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Quinoafrön torkade

2.0 

dl

Broccoli

250.0 

gram

Blomkål helt huvud

300.0 

gram

Citron juice+skal

2.0 

styck

Tofu Rosso }

200.0 

gram

Jungfrusallat (blandsallat)

70.0 

gram

Rädisa

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

Olivolja

1.5 

dl

Körvel färsk

1.0 

kruka

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2434 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 311 gram)

Ingredienser

Visa:

Quinoafrön torkade 2.0 dl 24%

Broccoli 250.0 gram 3%

Blomkål helt huvud 300.0 gram 2%

Citron juice+skal 2.0 styck 2%

Tofu Rosso } 200.0 gram 20%

Jungfrusallat (blandsallat) 70.0 gram 1%

Rädisa 1.0 knippe 1%

Salt och peppar 0%

Olivolja 1.5 dl 46%

Körvel färsk 1.0 kruka 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

  2. Ansa broccoli och blomkål. Skär i buketter. Lägg i bunke. Grovhacka körvel och blanda ner.

  3. Tillsätt citron, olivolja och salt. Knåda försiktigt in dressingen i grönsakerna.

  4. Blanda ner quinoa. Låt stå och marinera cirka 15 minuter.

  5. Skiva tofu. Blanda med salladsblad. Blanda alltihop.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Tofusallad med quinoa