Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2434 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 14%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quinoafrön torkade 2.0 dl 24%
Broccoli 250.0 gram 3%
Blomkål helt huvud 300.0 gram 2%
Citron juice+skal 2.0 styck 2%
Tofu Rosso } 200.0 gram 20%
Jungfrusallat (blandsallat) 70.0 gram 1%
Rädisa 1.0 knippe 1%
Olivolja 1.5 dl 46%
Körvel färsk 1.0 kruka 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
- Ansa broccoli och blomkål. Skär i buketter. Lägg i bunke. Grovhacka körvel och blanda ner.
- Tillsätt citron, olivolja och salt. Knåda försiktigt in dressingen i grönsakerna.
- Blanda ner quinoa. Låt stå och marinera cirka 15 minuter.
- Skiva tofu. Blanda med salladsblad. Blanda alltihop.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Tofusallad med quinoa
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre