Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 48
 
    
                Kcal / portion: 234
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 938 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Butternutsquash, pumpa 1.0 kilo 15%
Ingefära färsk 5.0 cm 4%
Körsbärstomater 300.0 gram 8%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 72%
Vatten 4.0 dl 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och skär butternut i tärningar. Skala och skiva ingefära.
- Lägg butternut, ingefära och körsbärstomater på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen cirka 45 minuter.
- Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa.
- Häll över i kastrull. Koka upp och servera.
Kockens kommentar
Butternutsquash är en sortvariant av pumpaarten myskpumpa. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Söt butternutsoppa (förrätt)
- 
                
                    Consommé, klar/klarad buljongTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppaTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanningTid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Hummersoppa (förrätt)Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Fisk- och räksoppa (förrätt)Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fin hönsbuljongsoppa, förrättSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig musselsoppa under smördegstäckeTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Havsbondens soppa (förrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Japansk misosoppa (förrätt)Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                               
                               
                              