Söt butternutsoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Söt butternutsoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Butternutsquash, pumpa

1.0 

kilo

Ingefära färsk

5.0 

cm

Körsbärstomater

300.0 

gram

Kokosmjölk (-dryck)

4.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Clásico Seco

Mousserande vitt vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 1

Recept: 938 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 4%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 486 gram)

Ingredienser

Visa:

Butternutsquash, pumpa 1.0 kilo 15%

Ingefära färsk 5.0 cm 4%

Körsbärstomater 300.0 gram 8%

Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 72%

Vatten 4.0 dl 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala, kärna ur och skär butternut i tärningar. Skala och skiva ingefära.
  3. Lägg butternut, ingefära och körsbärstomater på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen cirka 45 minuter.
  4. Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa.
  5. Häll över i kastrull. Koka upp och servera.

Kockens kommentar

Butternutsquash är en sortvariant av pumpaarten myskpumpa. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Söt butternutsoppa (förrätt)