Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 48

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 1
Recept: 938 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 4%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Butternutsquash, pumpa 1.0 kilo 15%
Ingefära färsk 5.0 cm 4%
Körsbärstomater 300.0 gram 8%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 72%
Vatten 4.0 dl 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skala, kärna ur och skär butternut i tärningar. Skala och skiva ingefära.
- Lägg butternut, ingefära och körsbärstomater på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i ugnen cirka 45 minuter.
- Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa.
- Häll över i kastrull. Koka upp och servera.
Kockens kommentar
Butternutsquash är en sortvariant av pumpaarten myskpumpa. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Varm förrättssoppa
Liknande recept som Söt butternutsoppa (förrätt)
-
Consommé, klar/klarad buljong
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé Julienne, Consommé Brunois - klar grönsakssoppa
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Consommé ā la Royale, klar soppa med fin äggstanning
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hummersoppa (förrätt)
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skummig lök- och fänkålssoppa med lax, smaksatt med saffran (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Fisk- och räksoppa (förrätt)
Tid: 15 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fin hönsbuljongsoppa, förrätt
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Havsbondens soppa (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Japansk misosoppa (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan