Dill- och kaviarfylld strömming

Foto: Svensk Raps ¤

Dill- och kaviarfylld strömming

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Strömming urtagen

700.0 

gram

Kaviar (tub el. burk)

0.5 

dl

Dill finhackad

2.0 

dl

Rapsolja neutral

2.0 

msk

Rågmjöl grovt

2.0 

dl

Salt

 

 

Svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Mandelpotatis

1.0 

kilo

Rapsolja neutral

1.5 

msk

Salt

 

 

 

Pepparrotsgrädde:

 

Gräddfil

2.5 

dl

Pepparrot

100.0 

gram

Honung

1.0 

msk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 685

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2741 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 6%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 453 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömming urtagen 700.0 gram 22%

Kaviar (tub el. burk) 0.5 dl 6%

Dill finhackad 2.0 dl 1%

Rapsolja neutral 2.0 msk 9%

Rågmjöl grovt 2.0 dl 13%

Salt 0%

Svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Mandelpotatis 1.0 kilo 26%

Rapsolja neutral 1.5 msk 7%

Salt 0%

 

Pepparrotsgrädde:

Gräddfil 2.5 dl 12%

Pepparrot 100.0 gram 2%

Honung 1.0 msk 3%

Salt 0%

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Dela potatis och lägg i långpanna. Blanda med rapsolja och salt. Rosta i ugnen 40 minuter tills potatisen är mjuk.
  3. Fyll strömming med kaviar och dill. Enkelpanera, vänd, i rågmjöl, salt och peppar.
  4. Stek strömmingen klar i rapsolja ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på plåt. Värm försiktigt i ugnen innan servering.
  5. Sås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
  6. Garnera med färskriven pepparrot och dill.

Fler recept inom Pannstekt strömming, makrill

Liknande recept som Dill- och kaviarfylld strömming