Chokladbars med pecannötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladbars med pecannötter

Lägg till ingredienser

Sats (ā 450 gram): 1

Mörk choklad 60-69%

400.0 

gram

Pekannötskärnor

50.0 

gram

Kardemumma mald

1.0 

tsk

Kokosflingor

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så tempereras choklad >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 552

Kcal / portion: 2505

GBR (GI) / port: 89

Recept: 2505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 33%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 454 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 60-69% 400.0 gram 86%

Pekannötskärnor 50.0 gram 14%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

Kokosflingor 1.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Så tempereras choklad > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Smält choklad i vattenbad (koka upp vatten i kastrull och täck med en djup tallrik. Smält chokladen i tallriken). Läs mer > Så smälts choklad.
  2. Klä en vanlig brödform med bakplåtspapper. Häll i chokladen.
  3. Grovhacka pecannötter. Strö dem över chokladen. Strö över kardemumma och kokos.
  4. Ställ i kylskåp i minst 15 minuter tills det hela har stelnat.

Kockens kommentar

Vattenbad: Koka upp vatten i en större kastrull. Sätt i en mindre skål eller kastrull i vattenbadet. Smält chokladen i skålen. Chokladen måste värmas försiktigt, läs mer > Så smälts choklad.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Chokladbars med pecannötter