Nötig senapssås till revbensspjäll
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 242
Kcal / portion: 288
GBR (GI) / port: 2
Recept: 1440 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 15%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 4%
Senap svensk 0.5 msk 1%
Chilisås tomat 1.0 dl 6%
HP-sås 1.0 dl 7%
Äppelmos 1.0 dl 18%
Honung 2.0 msk 10%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Rapsolja nötig 1.0 dl 52%
Salt 0%
Kockskolan:
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Carina Brydling
Uppdragsgivare: Svensk Raps
Tillagning (1 tim )
- Skala och pressa vitlök. Skala och finhacka lök. Skala och finriv ingefära.
- Lägg alla ingredienser utom olja och salt i en kastrull och gör ett hastigt uppkok. Låt blandningen kallna i kylskåp cirka 30 minuter.
- Lägg blandningen i en mixer. Mixa och droppa i rapsolja lite i taget. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Den här såsen passar perfekt till nystekta varma revbensspjäll. Tänk knaprigt nystekt fläsk, nötig rapsolja, sötsyrligt äpple, frisk ingefära och stark senap.Passar till
Fler recept inom Senapssåser
Liknande recept som Nötig senapssås till revbensspjäll
-
Klassisk hovmästarsås (gravlaxsås, krabbsås, skaldjurssås)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skarpsås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Nénette, krämig stekskysås med senap
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Indisk senapssås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssås med blommig smak till sillen
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Cumberland sauce, klassisk engelsk söt sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senap av pulver
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mild senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk senap med senapsfrön
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stark söt senap med extra smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan