Annes små köttbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes små köttbullar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandfärs

600.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Grädde

0.8 

dl

Salt och peppar

1.0 

tsk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santa Ana Reserve Malbec Shiraz

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 20%

Fett: 23%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 164 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 600.0 gram 62%

Ägg 3.0 styck 10%

Grädde 0.8 dl 15%

Salt och peppar 1.0 tsk 0%

Olivolja till stekning 1.0 msk 6%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

Tillagning (30 min )

  1. Blanda färs med ägg, grädde, salt och peppar.
  2. Rulla till små köttbullar.
  3. Hetta upp olivolja och smör i en het stekpanna och lägg i köttbullarna. Sänk värmen något och stek cirka 10 minuter. Skaka pannan emellanåt så att de blir stekta runt om.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.


Fler recept inom Köttbullar

Liknande recept som Annes små köttbullar