Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1946 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 35%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grädde 5.0 dl 92%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Strösocker 2.0 msk 6%
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Hallon till garnering 6.0 styck 0%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Lägg gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp grädden och dra åt sidan.
- Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.
- Servera med ett fint hallon på toppen.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Saffrans- och citronpannacotta
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan