Saffrans- och citronpannacotta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffrans- och citronpannacotta

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Grädde

5.0 

dl

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Gelatinblad

1.5 

styck

Hallon till garnering

6.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 355

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 35%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 91 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 5.0 dl 92%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Strösocker 2.0 msk 6%

Gelatinblad 1.5 styck 0%

Hallon till garnering 6.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Tillagning (4 tim )

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
  2. Koka upp grädden och dra åt sidan.
  3. Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.
  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.
  5. Servera med ett fint hallon på toppen.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Saffrans- och citronpannacotta