Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 195

GBR (GI) / port: 0
Recept: 780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grön sparris färsk 300.0 gram 10%
Vit sparris färsk 8.0 styck 20%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Vispgrädde 1.0 dl 46%
Mousserat vin 1.0 dl 9%
Skinka lufttorkad 4.0 skivor 15%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Förberedelser: Skölj och skiva grönsparrisen fint. Skala och skär den vita sparrisen i änden.
- Koka den gröna sparrisen i så lite vatten som möjligt i 10 min (bara så att det täcker sparrisen). Tillsätt vinäger och mixa noga i mixer eller matberedare. Sila mixen och pressa ut all väska. Kyl i kylkåp eller frys.
- Koka den vita sparrisen i saltat vatten i ca 5 min, kyl av med kallt vatten. Rulla in den i skinkan.
- Vispa grädden lätt. Rör ner grädden försiktigt i sparris soppan, behålla lite fluff på toppen. Häll upp i glas häll på det mousserande vinet. Lägg det vita sparrisknytet över glaskanten. Servera.
Kockens kommentar
Denna rätt ingår i Rent a Chefs sommarmeny 2006. Menyse samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö. Rent a Chef se > Varor Köket > Matupplevelser > Beställ en kock.
Meny à la Rent a Chef:
Fler recept inom Förrätter
Liknande recept som Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svartsoppa
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan