Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 511

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 150.0 gram 6%
Räkor med skal 125.0 gram 3%
Grädde 0.5 liter 88%
Mjölk 0.5 dl 1%
Svampfond konc. } 0.5 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Läs om:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min + 10 min )
- Skär fisken i tunna skivor och rensa räkorna, lägg i en skål.
- Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull. Se till att det inte kokar över.
Smaka av med salt. - Stapla den råa fisken i mitten av tallrikarna. Häll den heta gräddsåsen över fisken. Tillsätt räkorna och garnera med kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa.
Piggvar som art anses "missgynnad" dvs viss utrotningsrisk.
Fler recept inom Förrätter
Liknande recept som Fisk- & räksoppa (förrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svartsoppa
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan