Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1072 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 21%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tonfiskfilé rökt 200.0 gram 26%
Cocktailtomater 8.0 styck 3%
Olivolja 0%
Salt 0%
Strösocker 0%
Sås:
Basilika 0.5 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 70%
Salt 0%
Garnering:
Havssalt 0%
Parmesan 0%
Ärtskott %
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (1 tim 30 min + 3 tim )
- Frys fisk: Lägg tonfisken i frysen i 3 tim för att sedan kunna skära tunna skivor (eller frys över natt + ta ut 2 tim i förväg).
- Förbered: Sätt ugnen på 100ºC.
Dela tomaterna och lägg på ugnsplåt.
Ringla över lite olja. Salta och sockra lätt.
Sätt in i ugn att torka i 1,5 timmar. - Sås: Mixa med mixerstav basilika med olivolja och smaksätt med lite salt.
Sila såsen i ett såll. - Lägg upp: Ta ut tonfisken och skiva den i så tunna skivor som möjligt.
Lägg upp på tallrikar och strö över lite havssalt och dra några varv med svartpepparkvarnen över.
Dutta över oljesås. Lägg upp tomater.
Garnera med hyvlad parmesan, ärtskott och klyftad lime.
Fler recept inom Förrätter
Liknande recept som Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
-
Fisk- & räksoppa (förrätt)
Tid: 14 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Blinis med löjrom (förrätt)
Tid: 30 min (+ 1 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svartsoppa
Tid: 40 min (+ 20 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sparrisomelett (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Tonfiskcarpaccio med rostade tomater och basilikaolja (förrätt)
Tid: 1 tim 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Skåvsjöholm
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan