Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammfärs 600.0 gram 60%
Trattkantareller 150.0 gram 1%
Rosépeppar hel 2.0 tsk 0%
Äpple rött, syrligt 1.0 styck 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Rödkål ansad 400.0 gram 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Timjan färsk 20.0 gram 1%
Citronskal 1.0 styck 0%
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan.
Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple. - Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan. Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.
- Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 min på var sida. Lägg i ugnssäker form.
Sätt in i ugnen i 10 minuter. - Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något.
Riv över citronskal. Salta och peppra. - Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.
- Lägg upp som på bilden.
Servera gärna Pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).
PASSAR TILL
Fler recept inom Menyförslag 4
Liknande recept som Rosédoftande lammfärsburgare med timjansdoftande rödkål
-
Rosédoftande lammfärsburgare med timjansdoftande rödkål
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparrot- och äppelfraiche (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan