Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Päron fast sort 4.0 styck 14%
Glögg (alkoholfri) 5.0 dl 24%
Vatten 1.0 liter 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Kokosflingor 1.0 dl 14%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Vaniljglass 0.5 liter 47%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
- Koka upp vatten, glögg och ingefära.
Lägg i päron och låt småkoka i 20 min.
Dra åt sidan. - Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
- Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
- Lägg upp med vaniljglass.
Fler recept inom Menyförslag 4
Liknande recept som Kokospäron med glöggsmak
-
Rosédoftande lammfärsburgare med timjansdoftande rödkål
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparrot- och äppelfraiche (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan