Kokospäron med glöggsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokospäron med glöggsmak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Päron fast sort

4.0 

styck

Glögg (alkoholfri)

5.0 

dl

Vatten

1.0 

liter

Ingefära mald

1.0 

tsk

Kokosflingor

1.0 

dl

Kardemumma mald

1.0 

tsk

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1902 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 624 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron fast sort 4.0 styck 14%

Glögg (alkoholfri) 5.0 dl 24%

Vatten 1.0 liter 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Kokosflingor 1.0 dl 14%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

 

Vaniljglass 0.5 liter 47%

Tillagning (30 min )

  1. Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.

  2. Koka upp vatten, glögg och ingefära.
    Lägg i päron och låt småkoka i 20 min.
    Dra åt sidan.

  3. Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.

  4. Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.

  5. Lägg upp med vaniljglass.

Fler recept inom Menyförslag 4

Liknande recept som Kokospäron med glöggsmak