Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 76
    
                Kcal / portion: 475
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Päron fast sort 4.0 styck 14%
Glögg (alkoholfri) 5.0 dl 24%
Vatten 1.0 liter 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Kokosflingor 1.0 dl 14%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Vaniljglass 0.5 liter 47%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
 - Koka upp vatten, glögg och ingefära.
Lägg i päron och låt småkoka i 20 min.
Dra åt sidan. - Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
 - Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
 - Lägg upp med vaniljglass.
 
Fler recept inom Menyförslag 4
Liknande recept som Kokospäron med glöggsmak
- 
                
                  
                
                Rosédoftande lammfärsburgare med timjansdoftande rödkål
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rotfruktsstrips (tillbehör)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Pepparrot- och äppelfraiche (tillbehör)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    