Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 365
    
                Kcal / portion: 967
    
                GBR (GI) / port: 19
Recept: 967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 13%
Ingredienser
Fikon torkade 100.0 gram 31%
Aprikoser torkade 100.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 34%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Lägg ingredienserna i en bunke med vatten. 
Låt stå i 2 timmar. - Häll bort vattnet.
Mixa blandningen i en matberedare till jämn massa. Rulla till små bollar. 
Kockens kommentar
Tillval: Riv lite apelsinskal och lägg i matberedaren.
Fler recept inom Praliner, tryffel
Liknande recept som Fikon- och aprikosbollar med nötkross
- 
                
                  
                
                Limepraliner (utan socker)
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Morsdagstryffel
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Lakritstryffel (utan socker)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fikon- och aprikosbollar med nötkross
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Gunillas konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla
 
              
              
                    