Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 967

GBR (GI) / port: 19
Recept: 967 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 16%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 13%
Ingredienser
Fikon torkade 100.0 gram 31%
Aprikoser torkade 100.0 gram 25%
Hasselnötskärnor 1.0 dl 34%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Lägg ingredienserna i en bunke med vatten.
Låt stå i 2 timmar. - Häll bort vattnet.
Mixa blandningen i en matberedare till jämn massa. Rulla till små bollar.
Kockens kommentar
Tillval: Riv lite apelsinskal och lägg i matberedaren.
Fler recept inom Praliner, tryffel
Liknande recept som Fikon- och aprikosbollar med nötkross
-
Limepraliner (utan socker)
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Morsdagstryffel
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel (utan socker)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fikon- och aprikosbollar med nötkross
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gunillas konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla