Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 274

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 17%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matlagningsgrädde 2.5 dl 24%
Mörk choklad 225.0 gram 72%
Canderel strö } 1.0 dl 2%
Lakritspulver } 2.0 msk 2%
Hallonpuré 1.0 dl %
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner sötningsmedel och lakritspulver.
- Hacka choklad och lägg i en skål.
Häll över gräddsmeten och rör om tills chokladen smält.
Ställ in i kylskåp i minst 3 timmar, helst över natt. - Ta ut och forma små bollar, som sedan rullas i kakaopulver.
Kockens kommentar
För att få hallonpuré, mixa färska eller tinade hallon och sila dem fria från kärnor. Lakritspulver kan bl.a. köpas i välsorterade hälsokostbutiker. Kan alternativt ersättas med salmiak- eller hockeypulver. Canderel kan bytas ut mot socker.
SOCKERFRITT ALTERNATIV
Fler recept inom Praliner, tryffel
Liknande recept som Lakritstryffel (utan socker)
-
Limepraliner (utan socker)
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Morsdagstryffel
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel (utan socker)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fikon- och aprikosbollar med nötkross
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gunillas konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla