Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 455

Kcal / portion: 2247

GBR (GI) / port: 21
Recept: 2247 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 32%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 24%
Mörk choklad 70% 200.0 gram 51%
Strösocker 0.5 dl 8%
Hallonsylt 0.5 dl 5%
Kokosflingor 1.0 dl 11%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Koka upp grädden och dra åt sidan.
- Bryt choklad och lägg i grädden.
Tillsätt även socker och sylt.
Blanda väl till jämn smet.
Ställ in i kylskåpet i ett par timmar. - Rosta kokos hastigt (stek i torr panna).
Lägg över på tallrik för att kallna. - Rulla bollar av smeten och rulla dem sedan i kokosen. Ställ kallt tills servering.
Fler recept inom Praliner, tryffel
Liknande recept som Morsdagstryffel
-
Limepraliner (utan socker)
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Morsdagstryffel
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel (utan socker)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fikon- och aprikosbollar med nötkross
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gunillas konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla