Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 464

Kcal / portion: 1734

GBR (GI) / port: 29
Recept: 1734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 31%
Mörk choklad 200.0 gram 62%
Kakaopulver osötad 1.0 msk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Konjak/brandy 1.5 msk 3%
Kock: Gunilla
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 20 min )
- Koka upp grädden och smält chokladen däri. Tillsätt övriga ingredienser.
Låt smeten stelna (tar ca 20 min). - Forma smeten till kulor med tesked.
Rulla kulorna i kakao. Förvara dem i kylen.
Fler recept inom Praliner, tryffel
Liknande recept som Gunillas konjakskulor
-
Limepraliner (utan socker)
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Morsdagstryffel
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lakritstryffel (utan socker)
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladtryffel med smak av apelsin
Tid: 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fikon- och aprikosbollar med nötkross
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gunillas konjakskulor
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Gunilla