Blodröd halloweensoppa (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Blodröd halloweensoppa (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

1.5 

kilo

Vatten till soppa

6.0 

dl

Grönsaksfond konc.

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 192

GBR (GI) / port: 14

Recept: 770 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 450 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 1.5 kilo 86%

Vatten till soppa 6.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 2.0 msk 11%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 6%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Salt 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar.

  2. Lägg rödbetorna i en kastrull och fyll på vatten så att det täcker med 5 cm. Tillsätt fond, sambal, citronjuice och lite salt. Koka tills rödbetorna är mjuka, cirka 45 minuter.

  3. Mixa slätt med mixerstav.
    Häll upp i skålar eller glas.

Fler recept inom Varm förrättssoppa

Liknande recept som Blodröd halloweensoppa (förrätt)