Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 0
Recept: 970 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskfilé 250.0 gram 26%
Matolja till stekning 1.0 msk 12%
Salsa:
Avokado 2.0 styck 44%
Päron färsk 1.0 styck 7%
Koriander färsk 1.0 kruka 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Blandsallat 80.0 gram 1%
Balsamvinäger röd } 4.0 msk 8%
Röda vinbär 4.0 kvistar 1%
Kockskolan:
Så lagas fläskfilé > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra.
- Salsamix: Skala och kärna ur avokado. Kärna ur päron och grovskär i bitar. Lägg i matmixer avokado, päron, koriander, juice av citron, lite salt och sambal oelek. Mixa till slät mos. Tillsätt lite olja vid behov.
- Filé: Hetta upp olja i panna på medelhög värme. Stek fläskfiléskivorna 20 sekunder på var sida.
- Lägg upp sallat på tallrikar. Garnera med röda vinbär. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilé och salsamixen bredvid.
Fler recept inom Köttförrätter
Liknande recept som Fläskfiléförrätt med avokado- och päronsalsa
-
Pelle Janzons tigerbiff, Pelle Janssons tigerbiff (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalvcarpaccio med fraiche löjrom (förrätt)
Tid: 15 min (+ 8 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sanna, Täby Restaurangskola
-
Gravad oxfilé (förrätt)
Tid: 20 min (+ 120 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fontana
-
Örtgravad älgfilé (förrätt)
Tid: 15 min (+ 96 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Carpaccio variazione - tre sorters oxfilé (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesamcarpaccio (förrätt)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med basilika, äpple och russin (förrätt)
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vild carpaccio av älgfilé med senapslingon (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan