Fläskfiléförrätt med avokado- och päronsalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskfiléförrätt med avokado- och päronsalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskfilé

250.0 

gram

Matolja till stekning

1.0 

msk

 

Salsa:

 

Avokado

2.0 

styck

Päron färsk

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Sambal oelekpasta }

1.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Blandsallat

80.0 

gram

Balsamvinäger röd }

4.0 

msk

Röda vinbär

4.0 

kvistar

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 0

Recept: 970 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfilé 250.0 gram 26%

Matolja till stekning 1.0 msk 12%

 

Salsa:

Avokado 2.0 styck 44%

Päron färsk 1.0 styck 7%

Koriander färsk 1.0 kruka 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Sambal oelekpasta } 1.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Blandsallat 80.0 gram 1%

Balsamvinäger röd } 4.0 msk 8%

Röda vinbär 4.0 kvistar 1%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskfilé > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor. Skär i smala skivor. Salta och peppra.
  2. Salsamix: Skala och kärna ur avokado. Kärna ur päron och grovskär i bitar. Lägg i matmixer avokado, päron, koriander, juice av citron, lite salt och sambal oelek. Mixa till slät mos. Tillsätt lite olja vid behov.
  3. Filé: Hetta upp olja i panna på medelhög värme. Stek fläskfiléskivorna 20 sekunder på var sida.
  4. Lägg upp sallat på tallrikar. Garnera med röda vinbär. Ringla över balsamvinäger. Lägg på fläskfilé och salsamixen bredvid.

Fler recept inom Köttförrätter

Liknande recept som Fläskfiléförrätt med avokado- och päronsalsa