Sursild - enkel norsk inlagd sill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sursild - enkel norsk inlagd sill

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Inläggningssill

600.0 

gram

 

Ättikslag:

 

Vatten till lag

3.0 

dl

Strösocker till lag

2.0 

dl

Ättikssprit till lag

1.0 

dl

Morot

0.5 

styck

Purjolök

0.3 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Svartpeppar hel

10.0 

korn

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 15%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 111 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 600.0 gram 98%

 

Ättikslag:

Vatten till lag 3.0 dl Äts ej

Strösocker till lag 2.0 dl Äts ej

Ättikssprit till lag 1.0 dl Äts ej

Morot 0.5 styck Äts ej

Purjolök 0.3 styck 2%

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Svartpeppar hel 10.0 korn Äts ej

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Skölj sillen. Skär i bitar. Lägg i glasburk. Skala och skiva morötter. Tvätta och skiva purjo.
  2. Blanda alla ingredienser till ättikslagen. Koka upp och låt svalna. Häll lagen på sillen så att det täcker. Ställ in i kylskåp i 24 timmar.

Kockens kommentar

Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Sursild - enkel norsk inlagd sill