Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 212

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 15%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 600.0 gram 98%
Ättikslag:
Vatten till lag 3.0 dl Äts ej
Strösocker till lag 2.0 dl Äts ej
Ättikssprit till lag 1.0 dl Äts ej
Morot 0.5 styck Äts ej
Purjolök 0.3 styck 2%
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Svartpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 24 tim )
- Skölj sillen. Skär i bitar. Lägg i glasburk. Skala och skiva morötter. Tvätta och skiva purjo.
- Blanda alla ingredienser till ättikslagen. Koka upp och låt svalna. Häll lagen på sillen så att det täcker. Ställ in i kylskåp i 24 timmar.
Kockens kommentar
Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Sursild - enkel norsk inlagd sill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman