
Champagnesill
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 425

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1701 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 18%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 210.0 gram 26%
Purjolök 0.5 st liten 1%
Creme fraiche 3.0 dl 57%
Gräddfil 1.0 dl 8%
Granatäpple 0.5 styck 1%
Mousserat torrt vin 1.0 dl 4%
Forellrom saltad 3.0 msk 3%
Kock: Sturegallerian
Tillagning (15 min + 36 tim )
- Ta ut sillen och låt rinna av.
Rensa och finhacka purjolök. - Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.
- Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.
- Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.
- Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
- Ställ sillen kylt och dra i 1-2 dygn, helst 2.
- Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.
Kockens kommentar
Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.
Menyse´s kommentar: Utsökt god!
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Champagnesill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *