Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 288

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1151 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 400.0 gram 73%
Yoghurt turkisk 2.0 dl 21%
Ingefära färsk 3.0 cm 2%
Citronskal 1.0 styck 0%
Dill finhackad 1.0 msk 0%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Häll av spadet från sillen. Skär i 2 cm-stora bitar. Skala och riv ingefära. Riv skal från citron. Finhacka dill.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Låt stå och dra i 30 minuter.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Fräsch yoghurtsill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: