Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pärlhönsbröst med skinn

4.0 

styck

Timjan torkad

2.0 

tsk

Smör normalsaltat

4.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Sås:

 

Whisky

1.5 

msk

Grädde

2.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Steksky

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vit sparris färsk

1.0 

knippe

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château Coucheroy

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 119 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 819

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3278 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 418 gram)

Ingredienser

Visa:

Pärlhönsbröst med skinn 4.0 styck 31%

Timjan torkad 2.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 4.0 msk 12%

Salt och svartpeppar 0%

 

Sås:

Whisky 1.5 msk 1%

Grädde 2.0 dl 22%

Kycklingfond konc. 2.0 msk 3%

Steksky 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Vit sparris färsk 1.0 knippe 4%

Långkornigt ris 3.0 dl 27%

Tillagning (45 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
    Skala sparrisen med potatisskalare.
    Allt yttre hårt skal skall bort. Skala inte knoppen. Lägg i en kastrull med vatten.

  2. Fågel: Hetta upp smör i panna på hög värme. Stek brösten hastigt på var sida, så att de får lite färg. Krydda.
    Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugnen i 10 min. Tag ut köttet och låt det vila 10 min. Stekskyn sparas till såsen.

  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

  4. Sparris: Koka upp och låt småkoka i 15-30 minuter beroende på tjocklek. Koka tjocka längre än smala.

  5. Sås: Koka upp whiskey, grädde, fond, steksky och kryddor och låt sedan sjuda i några minuter på låg värme. Tillsätt majsmjöl om en tjockare sås önskas.

Kockens kommentar

Försök att få jämntjocka sparrisar. Sparrisen skall vara lätt böjlig, men fortfarande fast (al dente). Stick en gaffel i bakänden och håll sparrisen vinkelrätt ut från gaffeln. Den skall då böja sig lätt nedåt. Faller den rakt ner är den överkokt.

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Pärlhönsbröst med vit sparris och whiskysås