Rabarber-och stjärnaniskompott (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarber-och stjärnaniskompott (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rabarber fryst

1.0 

kilo

Torrt vitt vin

0.5 

dl

Stjärnanis

3.0 

styck

Korianderfrö mald

2.0 

tsk

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Strösocker

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1

Recept: 308 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 244 gram)

Ingredienser

Visa:

Rabarber fryst 1.0 kilo 39%

Torrt vitt vin 0.5 dl 11%

Stjärnanis 3.0 styck 3%

Korianderfrö mald 2.0 tsk 2%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Strösocker 1.5 msk 28%

Tillagning (1 tim )

  1. Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar.
    Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker.

  2. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.

Kockens kommentar

Passar bl.a. till kött.

PASSAR TILL

Kyckling

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Rabarber-och stjärnaniskompott (tillbehör)