Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 31

Kcal / portion: 77

GBR (GI) / port: 1
Recept: 308 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rabarber fryst 1.0 kilo 39%
Torrt vitt vin 0.5 dl 11%
Stjärnanis 3.0 styck 3%
Korianderfrö mald 2.0 tsk 2%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Strösocker 1.5 msk 28%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skär rabarberstjälkar i cm-stora bitar.
Lägg i kastrull. Tillsätt vin, stjärnanis, koriander, sambal oelek och socker. - Koka upp och låt småkoka i 15 minuter.
Kockens kommentar
Passar bl.a. till kött.
PASSAR TILL
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Rabarber-och stjärnaniskompott (tillbehör)
-
Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan